Σεμινάρια

Ημερίδα με τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στην Θεσσαλονίκη

ημεριδα 30 μαρτιου blog-min

Ο Σ.Ο.Θ σε συνεργασία με την Premium Plus διοργανώνουν ακόμη ένα εκπαιδευτικό πρακτικό σεμινάριο.

Χημικομηχανική επεξεργασία ριζικών σωλήνων με το σύστημα Super Files Blue της εταιρίας Premium plus. Από την θεωρία στην κλινική πράξη.

Σύντομη περίληψη:

Θεωρητικό μέρος: Ανάλυση των βασικών αρχών της προπαρασκευής ριζικών σωλήνων με τον συνδυασμό χειροκίνητων ρινών και περιστρεφόμενων συστημάτων νικελίου-τιτανίου. Περιγραφή τεχνικών για την ασφαλή και προβλέψιμη επεξεργασία των ριζικών σωλήνων ακόμα και σε περιπτώσεις προχωρημένης δυσκολίας (περίπλοκη ανατομία, ενασβεστιωμένοι ριζικοί σωλήνες). Πρωτόκολλα διακλυσμών. Επιλογή υλικών για την τελική έμφραξη των ριζοσωλήνων. Παρουσίαση του συστήματος Super Files Blue.

Πρακτικό μέρος: Επίδειξη και πρακτική εφαρμογή του συστήματος μηχανοκίνητων εργαλείων σε φυσικά δόντια.

Ομιλητής Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, DDS, Msc, PhD cad

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2016. Είναι απόφοιτος του τριετούς μεταπτυχιακού προγράμματος  Ενδοδοντολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2020. Ανακηρύχτηκε υποψήφιος διδάκτορας στο εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας το 2022. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2017 στην Θεσσαλονίκη,  αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνέδριων με ανακοινώσεις και ομιλίες. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρίας.